Muziek

DE KOLONIE MT & Peter De Graef

Twee Zielen

vr 29 sep 2017 - 20.30 uur

In drie verschillende tijdvakken ontmoeten ze elkaar. Ogenschijnlijk hebben de drie delen niets met elkaar te maken. De man (Peter De Graef) en de vrouw (Lottie Hellingman) staan in elk deel in een andere verhouding tegenover elkaar. Telkens speelt er een ander aspect van ongelijkwaardigheid.
uitverkocht

TE GEK!?

OPEN GEEST XL

di 10 okt 2017 - 20.30 uur

In 2014 en 2016 maakten Rick de Leeuw en Annelies Brosens van Laïs een drempelverlagende tournee langs de Vlaamse psychiatrische centra, en dit onder de titel ‘Open Geest’. Ditmaal krijgen, Rick en Annelies het gezelschap van onder meer Guy Swinnen, Christophe Vekeman en Jan Hautekiet.

SUPAFLY presents

TITLE_Up High Collective_OLVO

do 19 okt 2017 - 19.30 uur

Supafly Collective presenteert een nieuwe reeks voorstellingen, waarin ze hun eigen Belgische muziekhelden uitnodigen om een podium te delen in het ccBe. In deze eerste editie leggen ze de focus op beatmakers wiens roots in de hiphop liggen, maar hun stijl combineren met elektronische bassen.

2600 West-Afrika

Een dag in het teken van de West-Afrikaanse cultuur

za 21 okt 2017 - 14.00 uur

2600 West-Afrika is een dag in het teken van de West-Afrikaanse cultuur. Kom met heel de familie naar ccBe en ontdek verborgen muzikaal talent.

Felabration

Forever Fela Kuti

za 21 okt 2017 - 20.30 uur

De wereldwijde hoogmis voor de mensenrechtenactivist en grondlegger van de Afrobeat, Fela Kuti.

Guido Belcanto

Liefde en Devotie

vr 27 okt 2017 - 20.30 uur

Liefde en Devotie, twee mooie woorden die op volmaakte wijze uitdrukken hoe Guido Belcanto zijn muzikale roeping belijdt en die hun ware betekenis onthullen in de liedjes die hij schreef voor deze plaat.

Madam Fortuna

Gemeenschap van schurken

do 30 nov 2017

Een Gemeenschap van schurken gaat over ons allemaal terwijl we opgesloten zitten in een VIP-room zonder nooduitgang. Wie zijn wij in deze wereld die zichzelf op eigen houtje lijkt te transformeren? Of zit er dan toch iemand achter de knoppen?

Kommil Foo

SCHOFT.

do 21 dec 2017 - 20.30 uur

Het blijft de broers Walschaerts voorstelling na voorstelling inspireren: de mens die met moeite recht blijft. Maar struikelt. Die telkens de moed vindt om weer op te staan. Om dan weer te struikelen.
uitverkocht

Het Zesde Metaal

Theatertour ‘Calais’

za 17 feb 2018 - 20.30 uur

Het Zesde Metaal brengt herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, en werk uit eerdere albums. De gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.