GRIP evening | Bára Sigfúsdóttir en Steven Michel

TIDE - Bára Sigfúsdóttir & Eivind Lønning | THEY MIGHT BE GIANTS - Steven Michel

GRIP is het choreografisch platform dat het werk van Jan Martens produceert en ondersteuning biedt voor het werk van Bára Sigfúsdóttir, Steven Michel en Rodrigo Sobarzo. Op de GRIP evening in ccBe sieren TIDE van Bára Sigfúsdóttir & Eivind Lønning en THEY MIGHT BE GIANTS van Steven Michel de affiche.

TIDE | 20 uur

Dit project wordt gedragen door choreografe Bára Sigfúsdóttir (°1984, Reykjavik) en is een samenwerking met jazz trompettist Eivind Lønning die voor haar een muziekcompositie maakt. Samen creëren ze een 30 minuten durend duet dat de pure audiovisuele relatie tussen muziek en dans op een poëtische manier blootlegt en waar ritme en timing zowel in het lichaam als in de muziek de rode draad is. Tegelijk maakt dit project de brug tussen de hedendaagse dansscène en de jazz.

Bára en Eivind zoeken elkaar reeds geruime tijd op en bewonderen elkaars werk. De wederzijdse affiniteit is glashelder: net als Bára is ook Eivind zowel maker als performer van zijn eigen werk dat hoogstpersoonlijk is en een eigen signatuur draagt. Ook Eivind zoekt in zijn muziek de gestructureerde chaos en improvisatie op.

In beider praktijk van de improvisatie zijn ritme en timing de hoekstenen. Concreet gaat dit bij Bára als volgt: ze werkt met de isolering van lichaamsdelen en speelt met duur en repetitie. Op die manier wil ze doorheen haar beweging het publiek bereiken. Zodoende wordt haar lichaam een raam waardoor het publiek verder kan reiken en zijn verbeeldingskracht kan laten werken.

Choreografie & dans: Bára Sigfúsdóttir
Compositie & muzikale uitvoering: Eivind Lønning
Productie: GRIP
Internationale spreiding: Line Rousseau en Marion Gauvent / A Propic
Coproductie: kunstenwerkplaats Pianofabriek BE

Met de steun van: kc NONA BE, Slaturhusid Egilsstadir IS, Reykjavik dance atelier IS en Scenehuset Oslo NO
Met de financiële steun van: Funding for Norwegian and Icelandic Collaboration, Art Council Norway, Music Norway, Vlaamse Gemeenschapscommissie and the Mobility Fund of the Nordic Culture Pointt
Met dank aan: An De Hondt
 

THEY MIGHT BE GIANTS | 21 uur

Met ‘THEY MIGHT BE GIANTS’ zet Steven Michel zijn eerste stappen als maker/choreograaf. Hij is gefascineerd door ritme, animatie en beeld. Deze solo tracht een ingebeeld universum tot leven te brengen. Steven Michel schudt onze perceptie over wat er nu werkelijk op scène gebeurt door elkaar en brengt ons in verwondering via lichamelijke en ruimtelijke beelden die tot de verbeelding spreken. ‘THEY MIGHT BE GIANTS’ stelt de relatie tussen het artificiële, het natuurlijke, het levendige, het levenloze, het etherische en het monumentale in vraag.

Licht, scenografie, muziek en fysieke aanwezigheid worden gelijkwaardig behandeld om een visuele symfonie te creëren, een optische fantasia, waar het oor kan zien en het oog kan horen. De toeschouwer wordt uitgenodigd om doorheen parallelle werelden van geluid en beeld te reizen.

Van en met: Steven Michel
Scenografie: Sarah&Charles
Muziek: Anna Meredith
Lichtontwerp: Hans Meijer
External eye: Jan Martens
Costume advies: Hannah Christeson
Productie: Curtain Call Productions
Internationale spreiding: Line Rousseau en Marion Gauvent / A Propic
Coproductie: Workspacebrussels, TAKT Dommelhof, Cement festival, CAMPO

Met dank aan: STUK, wpZimmer, GRIP
Met financiële steun van: de Vlaamse Gemeenschapsscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk | kassa: 16 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Double bill (2 voorstellingen op 1 avond)
Tide | 20 uur 
Duur: 35 minuten
They Might Be Giants | 21 uur
Duur: 50 minuten