Darrel James Roodt

Faith's Corner (drama). Els Becu speelt live Philip Glass op piano.

Elke dag spoedt Faith zich met haar twee jongens naar één van de drukste kruispunten van Johannesburg om er tijdens het spitsuur te bedelen. Met het weinige geld dat ze verdient, probeert ze haar kinderen een goede opvoeding te geven. Dit neemt niet weg dat het gezin vaak hongerig en bang gaat slapen. Faith moet niet enkel de onverschilligheid van de rijken trotseren, maar ook het wantrouwen van lokale bewoners.

Prachtige minimale film, consequent vormgegeven in de stijl van de stille film. Tegelijk is Faith's Corner een confronterende film, die vooral de armoede en werkloosheid binnen de Zuid-Afrikaanse maatschappij aankaart. Darrell James Roodt is er opnieuw in geslaagd om een perfecte film af te leveren, mede dankzij de sterke vertolking van Leleti Khumalo en de schitterende soundtrack van Philip Glass.

 Els Becu duw je niet in één muziekhokje. Ze is een klassiek geschoolde pianiste met een passie voor lesgeven. Toch jongleerde ze bij Lady Angelina moeiteloos met kleinkunst, flamenco en cabaret. En tegenwoordig blaast ze bij Krema Kawa het dak eraf met ska en reggae. Els was dan ook meteen enthousiast om de film Faith's Corner muzikaal te begeleiden. In de muziek van Philip Glass hoor je klassiek, minimalisme en invloeden uit de pop en rock. Helemaal haar ding.Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • vvk | kassa: 4 euro
  • vt-statuut: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Stille film. Els Becu speelt live Philip Glass op piano.
Duur:  1u30