FONQ

Terrakota (albumvoorstelling Oxalá)

Wie aan Portugal denkt, denkt Fado. Wel, de soundtrack van Portugal is meer dan dat. Terrakota is één van de belangrijkste bands uit de musica mestiça scene. Onder invloed van de culturele diversiteit in Lissabon brengen ze een hedendaagse mix van muziek uit de voormalige Portugese kolonies Angola, Kaapverdië, Brazilië en Mozambique.

Zes jaar na hun vorige plaat World Massala en een personeelswissel later is Terrakota helemaal terug met een nieuw album. Hun zesde langspeler kreeg de naam Oxalá, een Portugese term die zijn oorsprong vindt in het Arabische woord Insjallah (bij Gods wil). In Portugal spreken ze de term uit bij een hoopvolle verwachting. Voor Terrakota is het eerder een politiek statement waarmee de band hun verlangen uitdrukt naar een maatschappij zonder grenzen die mensen, talen en culturen verenigt. Een boodschap van hoop voor de mensheid.

Afrika blijft de belangrijkste muzikale bron op Oxalá. Het startpunt van waaruit de band op zoek gaat naar een explosieve smeltkroes van wereldse klanken en Portugese liederen. Afro-Cubaanse ritmes, soukous, maracatu, gwana, afrobeat, dancehall, chimurenga en zelfs Indiase invloeden kleuren het album. Live zorgt dit voor een energieke performance die zonder moeite ccBe in vuur en vlam zet! Na het optreden volgt nog een feestje met swingende afro-grooves van dj Mukambo.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 10 euro
  • kassa: 12 euro
  • vt-statuut: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

Staand concert met aansluitend dansfeest.