Op 17 september palmen we het Brilschanspark opnieuw in. We maken met jou een feeërieke wandeling door het park en genieten onderweg van muziek, dans, gedichten, vertellingen en installaties. We kleden het park sprookjesachtig aan met sfeerverlichting, kaarsen en vuurkorven. gezelligheid troef!

De Vuurmeesters zullen ook dit jaar het park omtoveren met hun vuurlandschappen. Zij creëren verwondering en emotie in de vorm van vuur en voeren u mee in verbazing via de honderden magische vlammetjes langs het pad.

Pieter Embrechts brengt samen met het SUN * SUN * SUN string orkestra een concert waar de intiemere songs van zijn nieuw, alom geprezen album ONDERWOUD aan bod komen.

Croque Manouche, is een Antwerpse Gipsy Jazz Band en speelt oude standards van Django Reinhardt en Duke Ellington tot hedendaagse standards.

10 op de Schaal van Dichter is een polypoëtisch taalhuwelijk tussen 10 dichters die met milde verwondering dan wel keiharde Sturm und Drang het leven in woorden tegemoet treden.

VIVA, dat de vreugde van het samen dansen viert, is een creatie van Albert Quesada voor De Genoten/Les Confrères op muziek van Vivaldi’s Vier Seizoenen. Via kleurrijke groepsimprovisaties en krachtige solo’s gidsen de 20 dansers het publiek doorheen Vivaldi’s schaamteloos mooie partituur.

In The Black Piece neemt Ann Van den Broek het publiek mee op een choreografische zoektocht naar het andere zwart. Naar het zwart dat onophoudelijk aantrekt, aandacht opeist, intrigeert en beklijft.

Met hun funambule vuurwateroversteek zoekt Lyapunov het poëtische op. Ze schrijven met verwonderende beelden die ontstaan door de knappe spanning tussen en de combinatie van water en vuur. Laat je meevoeren door de muziek en droom mee met de koorddansers in hun zoektocht naar evenwicht.

Andy Van Kerschaver studeerde in 2014 af als Master in het Drama op LUCA School of Arts. In 2013 behaalde hij zijn Bachelordiploma met een solovoorstelling over o.a. zijn dorp, de koers en het acteur zijn. Qua vertelstijl is de Nederlandse cabaretier Theo Maassen een fascinatie voor Andy.

Eva Balemans aka Mevrouw Balemans is een pittige dame die gewapend met een loopstation en een gitaar overweldigt met haar mooie stem en vindingrijke teksten.

Wisper zal in koor zingen by night. Wil je graag zelf meezingen? Surf dan naar www.wisper.be voor meer info.

Wil je zeker zijn van een ticket, bestel dan best op voorhand. De plaatsen zijn beperkt.
In kleine groep wandel je met gids doorheen het park. Elke groep volgt een eigen parcours en houdt halt bij verschillende acts. Niet iedereen ziet dezelfde acts. De spectaculaire oversteek van de koorddansers, het concert van croque Manouche, het slotconcert van Pieter Embrechts en De Vuurmeesters liggen bij elke groep op de route.

Alle voorstellingen spelen in openlucht. Bij nat of koud weer neemt u best aangepaste kledij mee.


De nocturne is een project in samenwerking met district Berchem en Fameus.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • vvk | kassa: 10 euro
locatie
  • Park Brilschans
  • Marcel Auburtinlaan z/n
  • 2600 Berchem