2600 Turkije

Kennismaking met de Turkse gemeenschap

Op zondag 7 mei organiseert ccBe samen met de Turkse gemeenschap ‘2600 Turkije’. Een dag in het teken van de Turkse cultuur. Kom met heel de familie naar het cultuurcentrum en doe mee aan allerlei creatieve activiteiten. Of proef van al het lekkers op de kermes.

Op de crea- en cultuurmarkt in de foyer van ccBe kom je meer te weten over Turkse handwerken: breien, juwelen haken en zelfs het weven van tapijten. Ken je tezhip, het versieren van manuscripten met goud- en schilderwerk? Of ebru, papier marmeren door verf op een vloeistof te laten druppelen? Beide kunstvormen kan je op de cultuurdag leren. Voor de allerkleinsten voorzien we een knutselworkshop schaduwpoppen maken.

Ben je eerder van het actieve type? Schrijf je dan zeker in voor de dansinitiatie met de draaiende derwisjen. Is de keuken eerder je habitat? Dan raden we de workshop lahmacun aan. Bak zelf je Turkse pizza of voor de zoetkauwen helva, een gebak op basis van sesamzaad. Op de proefmarkt kan je trouwens heel de dag genieten van de Anatolische keuken en haar typische producten.

Niet het volledige programma speelt zich af in ccBe. Expeditie De Stad organiseert een gegidste wandeling langs de moskee (volzet) waar je een rondleiding krijgt en de gebedsruimte kan bezichtigen. Bij een glaasje thee vertelt de imam je over de islam. De trip door Turks Berchem eindigt met een streepje muziek in een traditioneel theehuis, een kennismaking met de klanken van de saz. We sluiten de dag af met een optreden van Gavur Gelinler, een a capella vrouwengroep met een repertoire van Turkse en Arabische liederen.

Gavur Gelinler - Ince GiyerimPraktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Extra

van 13 tot 22 uur

De wandelingen zijn volzet. Voor de andere workshops kunt u zich ter plaatse inschrijven.