WArd/waRD │Ann Van den Broek

FF+REW 60:00 (Revisited)

‘FF+Rew 60:00’ ging in première in 2005 en ontwikkelde zich vanuit een diepgaand onderzoek naar angst en shock; een maniakale ontleding van een van de belangrijkste emoties aan de basis van Anns unieke bewegingstaal. In retrospectief bevat de voorstelling de kiem van de vele elementen en thema’s die haar later werk kenmerken zoals het verwerken en vertalen van emoties naar een fysieke taal, maar ook het linken van die emoties in zuiver abstract bewegingsmateriaal aan theatrale elementen. Eigenlijk is ‘FF+ Rew 60:00’ de grondlegger van haar oeuvre, waarin je al een aankondiging kan zien van wat gaat komen.

Voor Van den Broek is deze reprise een terugblik naar het verleden, een teruggrijpen naar, om vanuit die 'hoek' vooruit te blikken naar de toekomst. In die zin zal de reprise ook een nieuwsgierig 'binnenkijken' zijn in het verleden, de afgelegde weg. Twaalf jaar na datum herneemt Ann Van den Broek deze krachtige en dynamische voorstelling.

In ‘FF+Rew 60:00 (REVISITED)’ toont Van den Broek vijf performers in een bevreemdend universum waar elke notie van tijd, plaats en ruimte ondergraven wordt. Hun toestand ontstaat vanuit een emotionele of fysieke klap, een moment van verbijstering. De muziek van Arne Van Dongen ontstond parallel met de choreografie. Zijn compositie ontwikkelde zich vanuit alle mogelijke en onmogelijke contrabasgeluiden die met de computer verder werden ingekleurd en gemonteerd.

‘FF+Rew 60:00’ werd geselecteerd voor de Nederlandse Dansdagen 2006 als één van de belangwekkendste producties van het seizoen 2005/2006.

Credits
Concept en choreografie: Ann Van den Broek
Dansers: 5 dansers (M/V)
Muziekcompositie: Arne Van Dongen
Muziekopname en montage: Arne Van Dongen en Jan Verschoren
Lichtontwerp: Bernie van Velzen
Styling kostuums: Ann Van den Broek

‘FF+REW 60:00 (REVISITED)’ is een productie van WArd/waRD in coproductie met Theater Rotterdam (NL) en ccBe (BE)


WArd/waRD meets/redefines The Barbican, Londen 23 oktober – 4 november
Geïnspireerd, gevoed en geraakt door de creatieve energie die er hing, kwam Ann Van den Broek terug van haar allereerste residentie in The Barbican. Dat was in juli 2015 in het kader van het Station to Station festival.

Van 23 oktober tot en met 4 november gaat Van den Broek terug naar Londen voor nieuwe residentieperiode, de eerste van een reeks van drie. Twee weken waarin ze repeteert, praat met wetenschappers, werkt met kunstenaars, muzikanten, technici en haar performers. Thema: geheugen en geheugenverlies. En: wat gebeurt er als je perfomances uit het theater haalt en in publieke ruimtes vertoont? Het onderzoeksproces is deels te volgen voor het publiek dat uitgenodigd wordt mee te kijken, vragen te stellen en gedachtes te delen.

Volg de livestream via Facebook
Op alle werkdagen is er ’s middags rechtstreeks contact met The Barbican via een livestream op Facebook (WArd/waRD). In die tijd zijn gesprekken en lezingen gepland en zijn repetities, korte, aangepaste performances en onderzoeksmomenten te volgen. Het livestream programma is van 23 tot en met 27 oktober tussen 15.00 en 18.00 uur (plaatselijke tijd). Hou voor exacte tijden onze Facebookpagina in de gaten.

Facebook

WArd/waRD meets/redefines The Barbican, Londen 23 oktober – 4 november

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 12 euro
  • kassa: 14 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem