Felabration - Forever Fela Kuti

Marie Daulne, Daniel Dzidzonu, ...

Sinds 1998 wordt er jaarlijks wereldwijd, in de week van zijn verjaardag, een hoogmis gehouden voor Fela Kuti, de mensenrechtenactivist en grondlegger van de Afrobeat. In ccBe doen we hier graag aan mee, en laten Daniel Dzidzonu, trompettist/componist, zanger Junior Akwety en het collectief Osei Bantu zich voor deze hommage inspireren door traditionele West-Afrikaanse muziek, jazz en moderne fusion. 

Niemand minder dan Marie Daulne zal de band vervoegen en ons allemaal héél blij maken. In de afgelopen 20 jaar heeft Marie Daulne, beter bekend als ‘Zap Mama’, haar stempel gedrukt op de muziek en entertainment industrie dankzij haar creatieve zangkunsten en optredens op de meest prestigieuze podia ter wereld. We zijn dan ook apetrots om haar in ccBe te mogen verwelkomen.

Hajia Binta, volgens ons het beste Ghanese restaurant in Antwerpen, komt ons van heerlijke Ghanese gerechten voorzien. Cassave, Akple, Tuo Zaafi en Waakye zijn maar enkele van de tot verbeelding sprekende specialiteiten, en zullen ervoor zorgen dat u de hele nacht stevig op uw dansbenen zal staan. 

Multitalent Steven van Gool was in een vorig leven nog bassist bij o.a. Raymond van het Groenewoud, El Tattoo del Tigre, Wawadadakwa, … en bezieler van Campina Reggae. Op Felabration brengt hij zijn beste afrobeat vynl platen mee om een stomende set te draaien. Stilstaan niet toegestaan!


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • vvk: 8 euro
  • kassa: 10 euro
locatie
  • ccBe
  • Driekoningenstraat 126
  • 2600 Berchem

Bekijk ook in cc

'NUFF SAID

Met Wouter Deprez, Öznur Karaca, Poetic Pilgrimage, Andy Fierens en Shazia Mirza

vr 6 okt 2017 - 20.30 uur

'Nuff Said. Wereld in beweging. Al 10 jaar lang podium vol stad. Tussen mainstream en underground, vol jong talent en internationale namen. Met elke maand een rits kwaliteit. Be it comedy, literatuur, muziek, spoken word,... Telkens vakkundig ingekapseld door de jungle hazers van BRZZVLL en chef d'o

SUPAFLY presents

TITLE_Up High Collective_OLVO

do 19 okt 2017 - 19.30 uur

Supafly Collective presenteert een nieuwe reeks voorstellingen, waarin ze hun eigen Belgische muziekhelden uitnodigen om een podium te delen in het ccBe. In deze eerste editie leggen ze de focus op beatmakers wiens roots in de hiphop liggen, maar hun stijl combineren met elektronische bassen.

2600 West-Afrika

Een dag in het teken van de West-Afrikaanse cultuur

za 21 okt 2017 - 14.00 uur

2600 West-Afrika is een dag in het teken van de West-Afrikaanse cultuur. Kom met heel de familie naar ccBe en ontdek verborgen muzikaal talent.