Tijdens dit project onderzoekt Tom Clement het leven dat zich ontvouwt binnen de kleine wereld van een wassalon.
Een week lang maakt hij van het wassalon zijn atelier. Hij tekent, schildert, voert gesprekken en let op de was van de bezoeker die even thuis iets moet gaan halen.
Elke nieuwe tekening krijgt een plaats aan de muur van het wassalon zodat je een tentoonstelling ziet groeien die op het einde van de week feestelijk wordt geopend.
Gedurende deze week nodigt hij een dichter uit die zich laten inspireren door deze microkosmos. Tijdens de vernissage komt deze zijn of haar gedicht voorstellen aan de mensen die rond het wassalon wonen, bezoekers, toevallige passanten en andere geïnteresseerden.

Tom zal te gast zijn in negen Antwerpse wassalons, na deze periode verschijnt er een krantje met een selectie van de werken. In Berchem staat hij van maandag 13 november tot  vrijdag 17 november in wassalon Top Wash aan de Gitschotellei 134, vriijdag om 17u komt dichteres Delphine Lecomte het project in schoonheid afsluiten. 

Wassalon is een coproductie tussen MartHa!tentatief, de Antwerpse Cultuurcentra en Antwerpen Boekenstad.

In de pers

Gazet van Antwerpen - "In een wassalon is het altijd rustig".

Tom Clement schildert en tekent in negen Antwerpse wasserettes. Kunst en po√ęzie in deze vaak kille ruimtes brengen is zijn missie.

Radio 2 - Wassalon MarthaTentatief

Het telefonisch interview met Tom op Radio 2 kan je hier vanaf 1:11:10 herbeluisteren:

Praktisch

prijzen
  • gratis
locatie
  • In de Buurt